Учени от Японския държавен институт по природни науки Рикен смятат, че ниската

...
Учени от Японския държавен институт по природни науки Рикен смятат, че ниската
Коментари Харесай

Японски учени виждат връзка между смъртността от COVID-19 и генетиката

Учени от Японския държавен институт по естествени науки  " Рикен " считат, че ниската смъртност от COVID-19 в Япония спрямо европейските страни и Съединени американски щати е обвързвана с генетиката на самите японци. Те са получили такива данни в хода на скорошно изследване, заяви в неделя в The Japan Times.

" Рикен " отбелязва, че хората имат два вида адаптивни имунни системи, които отразяват патогени въз основа на " мемоари " за минали инфекции със сезонни коронавируси (група вируси, които включват вируси, които предизвикват елементарна простуда, респираторен синдром на Близкия изток (MERS) и тежко остро респираторно заболяване) (ТОРС) Естествените антитела в този случай работят като първа линия на защита срещу патогени, а по-късно, когато вирусът навлезе в тялото, се задейства различен предпазен механизъм - мощен имунен отговор от Т-клетките в белите кръвни кафези, които убиват инфектираните кафези.

Ключът към предотвратяването на съществени случаи на COVID-19 са задействаните Т кафези, които изискват човешки левкоцитен антиген (HLA). Този комплициран набор от гени оказва помощ на Т-клетките да откриват инфектирани кафези, с цел да ги унищожат. Човешкото тяло съдържа десетки хиляди HLA и всеки човек има няколко типа HLA, които са генетично наследени.

Учени от " Рикен " са изследвали молекулата HLA-A24, която се среща при към 60% от японците и единствено при 10-20% от хората в Европа и Съединени американски щати. След това те изследват шипчестия протеин на вируса, който предизвиква COVID-19 и разпознават антигенен съставен елемент, или QYI епитоп, който е ориентиран към HLA-A24, задействайки процеса на активиране и пролиферация на Т-клетките. По принцип той алармира на имунната система, че има вирус, който би трябвало да се пребори.

Японският екип също по този начин откри, че подобен епитоп съществува в сезонните коронавируси. Изследователите споделят, че това потвърждава кръстосания имунитет на молекулярно равнище против елементарните коронавируси и вируса на COVID-19.

Повечето японци имат завещан съставен елемент на имунната система, който може по-ефективно да убива разнообразни коронавируси, в това число този, който предизвиква COVID-19.

Много учени спекулират, че може да има Х-фактор, когато става въпрос за мистериозно ниската зараза с COVID-19 и смъртността в Япония и прилежащи Китай, Южна Корея и Тайван. По-високите равнища на носене на маски, дружно с генетични и имунологични характерности, постоянно се показват като вероятни аргументи. Изследванията на " Рикен ", в случай че се потвърдят, биха показали последното.

Институтът назовава откритието им първо в света. Откриването на епитопа, който предизвиква мощен имунен отговор, което е оповестено онлайн в научното списание Communications Biology по-рано този месец, може да докара до създаването на нова ваксина против COVID-19 и медикаменти, които биха били изключително потребни за хора, при които не се следят повишение на равнищата на антителата, макар че са имунизирани заради положения като кръвни болести или рак, споделя Шин-ичиро Фуджи, началник на екип в лабораторията за интегративни медицински науки на Riken Center.

" Анализът на хора с рак, употребяващи открития епитоп, сподели, че 60% до 70% от тях могат да задействат Т-клетките убийци. Вярваме, че този способ може да се използва като идващото лекарство за тези, за които имунизацията не работи. "

Към събота Япония регистрира под 18 500 смъртни случая от COVID-19 и към 1,73 милиона случая на вируса от началото на пандемията. Това се съпоставя с към 797 000 смъртни случая и близо 50 милиона случая в Съединени американски щати и почти 147 000 смъртни случая и 10,8 милиона случая във Англия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР